Hej och välkomna till MayaLee Photography!

Saffransskorpor

Jag bakar inte så ofta och är absolut ingen bullmamma… Även om jag skulle vilja vara det ;-) Men eftersom det är första advent så har vi faktiskt bakat lite pepparkakor och saffransskorpor. Receptet hittade jag hos Underbaraclara som hon i sin tur fått från Leilas bakbok A piece of cake.

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)



[© MayaLee Photography]

2 kommentarer:

Angelica sa...

Åh så fint! :) Hur får du till ramarna till fotona? Såå mysigt. :)

Christina sa...

i love your photos! it's so beautiful here. i must go look in your shop. : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...